Actueel nieuws

Ik ben bezig met een aantal onderzoeken die elk zullen resulteren in een verhaal.

  1. Een onderzoek naar de veermannen uit de familie ‘van den Belt’ te Grafhorst. Het verhaal wat ik hierover schijf is ondertussen in een afrondende fase. Het verhaal gaat over 4 opeenvolgende generaties (generatie II t/m V) waarbij het beroep van veerman van vader op zoon is overgegaan. Het verhaal begint bij de door mij onlangs gevonden stamvader van die geslacht: Gerrit Lucas (Drol) die in Grafhorst leefde in de eerste helft van de 18e eeuw.
  2. Uit mijn serie ‘Sporen uit het verleden’ is een verhaal in voorbereiding over het leven van mijn overgrootouders Andries Westendorp en Jacoba Gesina Kamp. Dit verhaal zal als ik het heb afgerond als “Sporen uit het verleden ” op deze website.
  3. Uit mijn serie ‘Sporen uit het verleden’ is een verhaal over de veldwachters Hendrikx te Lage Mierde (Noord-Brabant) in voorbereiden. Deze veldwachters zijn via mijn schoonzoon voorouders van mijn kleinkinderen.
  4. Ik ben een onderzoek gestart naar de bewoningsgeschiedenis van de panden van het oorspronkelijk perceel sectie B nummers 635 en 636 in IJsselmuiden. Uit dit perceel zijn rond de eeuwwisseling 1900 4 panden ontstaan, te weten de huidige adressen Burg. van Engelenweg 60, 62, 64 en 66.
  5. Het project ‘omnummering IJsselmuiden’ over de periode 1800 tot 2000 heb ik weer nieuw leven ingeblazen. Het is een flinke klus om de omnummering van de panden in beeld te krijgen. Voor meer info hierover kan een e-mail naar mij gestuurd worden.